сабота, 30. јули 2022. Вести денес: 47
home Живот и стил

Не ги паметите соновите? Ви недостасува еден витамин

Не ги паметите соновите? Ви недостасува еден витамин

Ако ви се случи наутро да се разбудите и да не се сеќавате што сте сонувале, можеби би требало да почнете да пиете витамин B6.

Во едно истражувањето учествувале лица чиј просек на години бил 27. Испитаниците биле поделени во три групи – една група секоја вечер пред спиење земала суплементи кои содржат 240 милиграми од овој витамин, втората добивала суплементи комплекс витамин B, а третата плацебо.

Учесниците добиле задача во наредните пет дена да ги забележуваат своите сонови, колку сонувале и на што точно се сеќаваат.

Лицата кои биле во првата грипа успеале да се сетат на содржината на соновите подобро од останатите испитаници.

Коронавирус