четврток, 26. мај 2022. Вести денес: 65
home Живот и стил

Не добив ништо од она што барав, но добив сѐ што ми беше потребно!

Не добив ништо од она што барав, но добив сѐ што ми беше потребно!

Барав СИЛА, а Бог ми даде тешкотии кои ме направија посилен.

Барав МУДРОСТ, а Бог ми даде проблеми кои требаше да ги решам.

Барав БОГАТСТВО, а Бог ми даде мозок и тело за да можам да работам.

Барав ХРАБРОСТ, а Бог ми даде препреки кои морав да ги совладам.

Барав ЉУБОВ, а Бог ми даде луѓе на кои им беше потребна помош.

Барам УСЛУГИ, а Бог ми даде можноти.

Не добив ништо од она што го барав, но добив сѐ што ми беше потребно.

Затоа, живејте го животот без страв, соочете се со препреките и знајте дека апсолутно можете да ги надминете!

  • Чарлс Шулц, „Поучни приказни“

Коронавирус