вторник, 31. јануари 2023. Вести денес: 81
home Живот и стил

Научниците открија решение против мачнини за време на патување

Научниците открија решение против мачнини за време на патување

Не е мал бројот на луѓе кои за време на долгите патувања чувствуваат вртоглавици, главоболки и мачнини.

Нови пластични очила наречени Seetroen можат да ви помогнат да се излечите од мачнините за време на патувањата. Иако не изгледаат премногу атрактивно, сепак тие делуваат.

Мачнините се предизвикуваат поради конфликт на перцепцијата меѓу внатрешното уво и очите, што меѓу другото, претставува и морска болест, мачнини на копно за време на возење, но и мачнини за време на возење во забавни паркови.

Функционираат на тој начин што очилата се пополнети со сина течност која служи да го имитира хоризонтот и да го врати вашиот слух во потполен баланс.

Само по 10 до 12 минути мачнините престануваат.