понеделник, 6. декември 2021. Вести денес: 0
home Живот и стил

Направете го тестот на кардиолозите и видете дали ви е срцето здраво- За ова итно на лекар

Направете го тестот на кардиолозите и видете дали ви е срцето здраво- За ова итно на лекар

Постојат бројни тестови кои ги користат лекарите за да го проценат здравјето на срцето на своите пациенти.

1. Седнете на под со нозете испружени рамно пред себе, а прстите нагоре.

2. Обидете се да ги допрете своите прсти.

Доколку можете да ги допрете своите прсти, имате прилично здраво срце. Но доколку тоа е невозможно, мора да посетите кардилог.

Крутоста на мускулите и грбот се поврзани со еластичноста на срцевиот мускул и крвните жли, бидејќи тие имаат ист состав на колаген.

Коронавирус