недела, 20. јуни 2021. Вести денес: 0
home Живот и стил

Највалканата работа во куќата има повеќе бактерии од тоалетот: Се наоѓа на вашата маса и не ја испуштате од рака!

Највалканата работа во куќата има повеќе бактерии од тоалетот: Се наоѓа на вашата маса и не ја испуштате од рака!

Чистата куќа е важна не само за уживање во убавината на домот, туку и за здравјето. Површините што ги допираме секој ден содржат бактерии, честички од нечистотија и разни други „гадни работи“!

Нова анализа покажа дека сосема неочекувана работа е највалкана во станот!

Анализата, спроведена од компанијата „Синч“, која се занимава со осигурување и поправка на домашни ападати, опфати скоро 900 учесници. Земени се примероци од нивните работни површини и работни маси, а резултатот ќе ви го згрози животот!

Утврдено е дека компјутерскиот глушец, како и неговиот супстрат, имаат неверојатно количество бактериски колонии. Поточно, има 3.448 пати повеќе отколку на вратата од тоалетот!

Дали знаете што е највалкано во бањата, а што во кујната? Можеби ќе бидете изненадени!

Мониторите и слушалките исто така се зачудувачки валкани, но не толку колку глувчето.

– Ако сакате да го исчистите, треба да го правите тоа најмалку еднаш неделно. Исцедете влажна крпа добро и избришете ја, а доколку сакате ефект на дезинфекција, исчистете го глувчето со мека крпа навлажнета со медицински алкохол – изјави Беки Рапинчук, експерт за чистење.

ЕУРО 2020

Македонија