среда, 18. мај 2022. Вести денес: 173
home Живот и стил

Најубавата љубовна приказна: По 75 години брак починале ден за ден, не можеле да бидат еден без друг

Најубавата љубовна приказна: По 75 години брак починале ден за ден, не можеле да бидат еден без друг

Лес и Хелен се родени во ист ден, иста година, во брак биле 75 години и починале ден по ден.

Прво починала Хелен, а следниот ден Лес во своите 94 години.

Таа не сакала да го види мртов, а тој да живее без неа.

Нивната љубовна приказна започнала во средношколските денови, а нивните родители не верувале дека ќе останат заедно.

Нивниот потомок Лес Џуниор вели дека ние уживале во заедничко друштво и биле неразделни.

Љубовната приказна на овој неверојатен пар, кој починал во 2013-та година, се смета за една од најголемите на сите времиња.

Коронавирус