сабота, 24. октомври 2020. Вести денес: 64
home Живот и стил

Најново истражување открива: Мажите се за 10 пати посреќни со вакви жени

Најново истражување открива: Мажите се за 10 пати посреќни со вакви жени

Ќе се согласиме дека иако многумина се фокусираат на изгледот при изборoт на партнер, сепак повеќето ќе речат дека изгледот е всушност најмалку важната работа кога станува збор за ова прашање.

Но, неодамнешно американско истражување открива дека сепак изгледот има важна улога т.е влијае врз успехот на една врска. Односно, мажите кои покрај себе имаат жени со облини се смеат почесто од мажите со слаби жени и се многу посреќни, покажа најновото истражување.

Експертите од Аутономус, државниот универзтитет во Мексико испитале стотици парови и дошле до интересни заклучоци – мажите чии избранички се со облини и вишок килограми се за дури 10 пати посреќни во врските и браковите за разлике од другите.

Слабите жени почесто се однесуваат резервирано, повеќе се фокусираат на изгледот и помалку ги изразуваат чувствата, што влијае и на нивниот однос со мажот со кој се во врска, се наведува во заклучоците од истражувањето.

Од друга страна докажано е дека жени со облини полесно ги решаваат проблемите и конфликтите во односите.

Коронавирус