недела, 2. октомври 2022. Вести денес: 65
home Живот и стил

На овој прстен има моќна порака: Има само 4 зборчиња

На овој прстен има моќна порака: Има само 4 зборчиња

Си бил еден крал кој ги собрал сите негови мудреци и им наредил да направат прстен на којшто ќе изгравираат натпис со најмоќната порака на светот.

Натписот требало да му помогне во тешките животни моменти и секогаш да го потсетува на доброто кога се чувствува лошо.

Мудреците долго време размислувале што да изгравираат и на крајот кога прстенот бил готов, на него го пишувало следново:

„И тоа ќе помине…“

Звучи многу едноставно, но најчесто убавината и моќта лежат во едноставните работи.

Се согласувате?

Коронавирус