недела, 9. мај 2021. Вести денес: 130
home Живот и стил

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Почина аниматорот на „Том и Џери“

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Почина аниматорот на „Том и Џери“

На 95-годишна возраст, минатата година, почина легендарниот аниматор и режисерот на цртаните филмови „Том и Џери“ и „Попај“, Џин Дајч.

Многу генерации деца израснаа со јунаците од овие цртани филмови, а честопати од нивните мајки беа поттикнувани да јадат спанаќ „за да бидат силни како Попај“.

Легендарниот аниматор Дајч, покрај Попај, исто така е режисер и на 13 епизоди на цртаниот филм „Том и Џери“, кој и денес е омилен цртан филм на децата.

Коронавирус