четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 177
home Живот и стил

Момче напиша писмо до Дедо Мраз: „Те молам, сакам само Андреа да оздраве, не сакам други подароци“!

Момче напиша писмо до Дедо Мраз: „Те молам, сакам само Андреа да оздраве, не сакам други подароци“!

Никша Декиќ, ученик на ОУ “Бранко Радичевиќ” од Бања Лука, посака малку необична желба од Дедо Мраз. Тој не сака ништо за себе, сака Андреа да заздрави, “да си отиде болеста и да и се врати нејзиното здравје”.

Тој ја наведе својата желба во писмо упатено до Дедо Мраз.

Никша е загрижен за седумнаесет годишната Андреа Лазаревиќ од Бања Лука, која страда од многу ретка болест и потребен и лекот екулизумаб (soliris), кој чини 320.000 евра годишно.

Декиќ, кој е ученик во петто одделение , “кој е добар, ги слуша неговите родители и учители, пишува домашни задачи и редовно учи”, не сака да има подароци за себе за празниците сака само едно нешто!

– Но, покрај сите нешта, малите и минливи работи – од се највеќе би сакал, и ќе ми биде драго Андреа да оздрави. Тоа е девојчето кое си играше со мене, ги прославуваше нејзините родендени, а потоа одеднаш се разболе. Значи, ако можете да ми помогнете (она во што јас длабоко верувам), тогаш таа болеста нека не се враќа назад и да се врати нејзиното здравје. Сакам Андреа да ни се врати нас, таа секогаш се смееше и беше секогаш расположена, – го замоли Никша, Дедо Мраз.

Коронавирус