понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 178
home Живот и стил

Месецов ќе се венчате? Еве што значи тоа за вашиот брак и живот

Месецов ќе се венчате? Еве што значи тоа за вашиот брак и живот

На балканските простори некогаш се верувало дека секој месец има свое значење и според него се одредува успехот на бракот.

Доколку судбоносното „да“ ќе го кажете токму овој септември, вашето семејство ќе се радува на „добра жетва” и ќе жнее само успеси.

Според старите верувања, времето кога се собираат плодовите е најубавото време за склучување брак.

Ако се венчаватате во црква во овој месец, ќе имате богат и добар живот.

Коронавирус