вторник, 26. октомври 2021. Вести денес: 190
Во живо

Вонредна пресконференција на ВМРО-ДПМНЕ: Објава на нови шокантни детали од злоупотребата на институциите со цел притисок врз граѓаните да гласаат за СДСМ

home Живот и стил

Мажите посебно треба да внимаваат на стресот, тој може да биде причина за неплодност

Мажите посебно треба да внимаваат на стресот, тој може да биде причина за неплодност

Брзото темпо на модерниот живот има големо негативно влијание на плодноста на мажите. Последиците може да бидат негативни по здравјето на човекот дури и кога е во утробата на мајката.

Големите стресови и напорниот живот кој го имаат мајката и таткото може да предизвика стрес и на бебето. А уште поголема катастрофа е тоа што стресот влијае и на машката плодност, па во најлош случај тоа може да биде и причина за неплодност.

Била направена голема студија во која учество земале огромен број на мажи и жени. Научниците потврдиле дека луѓето кои живеат стрес, имаат проблем со нормално функционирање на хормоните, а сето тоа и до неплодност, па колку и да е голем трудот.

Жените пак кои се во текот на бременоста треба особено да обрнат внимание на сопственото психичко здравје. Нервозите и стресот се најмалку посакувани состојби. Тоа може да доведе до неправилен развој на фетусот, а доколку тоа продолжи во подолг рок и губење на плодот.

Локални избори 2021