сабота, 1. октомври 2022. Вести денес: 34
home Живот и стил

Мажите лажат кога ќе кажат дека ја сакаат оваа работа кај партнерката, кажува едно истражување

Мажите лажат кога ќе кажат дека ја сакаат оваа работа кај партнерката, кажува едно истражување

Без разлика дали доаѓа од искуства од минатото или се обидува да планира за иднината, повеќето луѓе имаат идеја за тоа што бараат кај партнерот. Но, излегува дека може да има голема разлика помеѓу она што некои луѓе тврдат дека го сакаат и она што тие всушност го сакаат. Најновите истражувања покажаа дека мажите често лажат кога велат дека ја сакаат оваа единствена работа со партнерка.

Мажите често лажат кога велат дека сакаат постар партнер

Доказ за ова доаѓа од студијата неодамна објавена во „Журнал за семејно истражување“, во која се анализирани 197.519 врски помеѓу корисниците во апликација за онлајн врска. Анонимни податоци сметале само хетеросексуални парови. Во последниот примерок, имало 10.528, од кои 68 проценти биле мажи, а 32 проценти биле жени. Во просек, испитаниците барале партнер кој е на нивна возраст или на разлика од две години од нивната возраст.

Мажите бараат партнери на слична возраст

Резултатите покажаа дека додека припадниците на двата пола на возраст од 18 до 23 години обично прифаќаат повици , мажите губеа интерес за партнери на иста или постара возраст.

Иако повеќето мажи од 18 до 23 години правеле разговори за дружење насочени кон жени на нивна возраст, тој број драматично паднал на 25 проценти откако мажите наполниле 30 години. Од друга страна, постарите жени имале далеку поголема веројатност да контактираат партнери на нивна возраст или нешто постари. Мажите, исто така, покажаа помал интерес за постарите партнерки воопшто.

Жените почесто избираат постари мажи

Истражувањата откриле и други големи разлики помеѓу начините на кои мажите и жените иницира контакт со спротивниот пол. Податоците покажаа дека мажите многу поретко сакаат постари жени, особено како што стареат. Сепак, додека жените генерално претпочитале мажи на нивна возраст или малку постари, тие покажале големи склоности кон многу помлади мажи кога ќе достигнат средината на 40-тите години.

Коронавирус