сабота, 26. септември 2020. Вести денес: 64
home Живот и стил

Мажите кои најмногу изневеруваат денеска

Мажите кои најмногу изневеруваат денеска

Според некои научници, успеавме да најдеме едно истражување на интернет кое ни покажува кои мажи најмногу изневеруваат денеска. Според резултатите, атрактивните луѓе се оние кои повеќе може да се најдат во ситуација да изневерат.

На прв поглед, изгледа дека поубавите луѓе полесно поминуваат во животот, подобро се платени, посреќни се во животот, но сепак не е баш така како што изгледа. Во ова истражување жените ја проценувале атрактивноста на 238 мажи на основа на нивните фотографии од средното школо и потоа се преоверувало каков е нивниот статус денеска.

Оние мажи кои биле проценети како атрактивни, во поголемио дел од случаевите биле разведени. Освен тие, експертите во ова истражување ги искористиле и познатите од Холивуд и најмоќните 100 личности според Форбс.

Жените ја имале истата задача, да ги оценат познатите мажи по истите критериуми. И во овој случај, резултатите биле исти. Колку мажот е попривлечен, толку се поголеми шансите тој да се разведе или да инзневери.

Коронавирус