среда, 25. мај 2022. Вести денес: 168
home Живот и стил

Мали чекори водат кон позитивна енергија: 8 практични фенг шуи совети кои привлекуваат пари во домот

Мали чекори водат кон позитивна енергија: 8 практични фенг шуи совети кои привлекуваат пари во домот

Ако водите вечна битка со парите, според фенг шуи, постојат совети кои повикуваат на изобилство и пари во вашиот дом. Започнете со едноставни чекори, направете детоксикација на домот и очекувајте подобрување…

Како да привлечете пари?

Збогум неред

На страната на симболиката можете да ја стуткате хартијата на која во пари ќе ги пишувате вашите негативни идеи. Потоа погледнете каде е најголемиот хаос во вашиот дом. Внимавајте на аглите на собите, ослободете се од вишокот хартија, ѓубрето …

Исчистете ги прозорците

Иако понекогаш ни се помалку важни, се верува дека чистите прозорци му пристапуваат на „почистиот“ живот на нов начин, како свежи очи кон некоја ситуација.

Растенија

Додека некои растенија се вистински енергетски вампири, други ќе ви помогнат да го исчистите воздухот од вашиот дом, а здравите растенија се вистински симбол на изобилството, слободата, природата… Одличен избор е одгледувањето на дрво за пари, но секое лиснато растение ќе послужи.

Детоксификација

Префрлете се од хемиски на природни производи за чистење на домот. Има грст рецепти за домаќинки, кои го чистат домот со сода бикарбона, лимон, оцет…

Подарете

Дајте колку што добивате! Принципот на фенг шуи нагласува дека сочувството е нераскинливо поврзано со благосостојбата. Подарете им подароци на соседите, семејствата, заедниците… И мал придонес се брои.

Гостољубивост

Важно е гостите да ги примате со радост. Привлечете позитивна енергија во просторот за дружење со црвени детали, без разлика дали се работи за мебел, цвет или украс, а тоа ќе ви донесе свежа енергија.

Кујна

Задолжително користете ја кујната, која е древен симбол на успехот. Подгответе јадење, јадете во неа, јадете добро, бидете благодарни…

Игра

За да се ослободите од стресот, отклучете ја вашата креативност, оставете простор за цртање, сликање, шиење, плетење, ставете некои игри и игри во вашиот животен простор, сè што сакате.

Коронавирус