сабота, 30. септември 2023. Вести денес: 9
home Живот и стил

Мајка оставила замотано бебе пред болница: Кога лекарите виделе што има под ќебето останале без зборови (ФОТО)

Мајката на ова мало дете се откажала од него на самиот почеток.
Мајка оставила замотано бебе пред болница: Кога лекарите виделе што има под ќебето останале без зборови (ФОТО)

Нема поголема тага од тоа мајка да го напушти своето тек родено дете. За жал многу деца завршуваат во дом, надевајќи се некое друго семејство ќе го посвои.

Секое дете сонува да порасне во топол дом, со родители кои ќе му ја даваат цела љубов и грижа.

Мајката на ова мало дете се откажала од него на самиот почеток. Тој е роден без раце и нозе, а неговата мајка го оставила.

Го оставила во една болница во Бразил. Кога лекарите и сестрите погледнале под ќебето виделе дека малиот е роден со дефект.

Приказната за него ја видел цел свет. Штом дознале за него, едно семејство од САД во истиот момент решило да му пружи дом.

Малиот Гејб сега има 12 години и се прави сам, јаде, пишува, црта, користи компјутер, се чешла, а одличен е и во глума и пеење. Неговиот оптимизам и волја за живот ги инспирираат сите во неговата средина.

Во следново видео погледнете ја приказната за ова храбро момче: