петок, 18. јуни 2021. Вести денес: 60
home Живот и стил

Луѓето со оваа крвна група се навистина среќни: Тие имаат моќ која никој друг ја нема – дали сте вие?

Луѓето со оваа крвна група се навистина среќни: Тие имаат моќ која никој друг ја нема – дали сте вие?

Според јапонската традиција и наука, крвната група може да открие многу интересни работи за вашата личност, како и за вашето здравје.

Во 1930-тите, еден јапонски професор прв тврдеше дека нашата крвна група може да одразува некои карактеристики на личноста што ги имаме. Во јапонската култура има дури и хороскопи со крвна група!

Постојат четири крвни групи А, Б, АБ и 0 плус, како и нивните негативни и позитивни својства. Најретката крвна група е АБ со околу 3,4 проценти и АБ негативна со 0,6 проценти. Ако вашата крвна група е АБ, можете да се сметате за прилично посебна личност.

Па, зошто луѓето со крвна група АБ се единствени?

Луѓето со крвна група АБ се „универзални приматели“

Науката ни кажува дека луѓето со крвна група АБ го наследуваат генот А од едниот родител, а генот Б од другиот родител. Фактот дека оваа можност е многу ретка нуди една огромна предност: луѓето кои имаат АБ позитивна група можат да добијат каква било крвна група, поради што се познати како „универзални приматели“. Па, затоа сметајте се дека имате среќа!

Тие можат да бидат одлични во мултитаскинг

Покрај тоа, постојат и други причини зошто треба да им завидуваме на луѓето со крвна група АБ. Очигледно, тие се исто така одлични во мултитаскинг и можат брзо да завршат сè на што работат. Некои велат дека овие луѓе можат да се однесуваат поинаку во зависност од ситуацијата или лицето со кое се. Тоа не значи дека тие не се искрени ниту со самите себе. Тие се само такви.

Тие се чувствителни и срамежливи

Луѓето со крвна група АБ, исто така, можат да бидат доста срамежливи и невини, барем првично, пред подобро да ја запознаат личноста. Откако ќе се навикнат да бидат со некого, тие се како отворена книга. Покрај тоа, ако имате крвна група АБ, многу е веројатно дека сте и чувствителна, емотивна личност која длабоко се грижи за одредени проблеми. Кога станува збор за љубовта, овие луѓе се прилично идеалисти. Некој што може да ги исполни нивните високи стандарди ќе стане одличен партнер за нив. Тие исто така сакаат да бидат третирани внимателно и топло.

Сè на сè, луѓето со крвна група АБ се многу посебни и сакаме да ги имаме во близина!

ЕУРО 2020

Македонија