вторник, 22. јуни 2021. Вести денес: 39
home Живот и стил

Корпата за валкани алишта ви стои во тоалетот – Еве зошто тоа е голема грешка

Корпата за валкани алишта ви стои во тоалетот – Еве зошто тоа е голема грешка

Ако имате корпа за валкани алишта, најверојатно ви стои во тоалетот близу машината за перење.

Но, тоа е голема грешка која може да направи проблем.

Корпата за валкани алишта не би требало воопштво да стои во тоалетот, затоа што алиштата кои треба да бидат исперени постојано се изложени на влага.

Пареата бањањето или од туширањето останува во воздухот, а алиштата кои не се чисти сами по себе содржат бактерии. Влажната околина е идеална овие бактерии да продолжат да се рамножуваат, поради што може да очекувате непријатна миризба во домот.

Потоа, корпата за алишта треба да биде од материјал кој може лесно да се чисти, никако да не е платнена, бидејќи за неа важи истото правило за бактериите.

Доколку немате друг простор за чување на корпата со валкани алишта освен тоалетот, тогаш нека биде пластична бидејќи на овој начин лесно и често може да се одржува.

ЕУРО 2020

Македонија