петок, 3. јули 2020. Вести денес: 217
МЕГА БОМБА

Нова аудио бомба: Што мисли Заев за Црвенковски и колку е Заев богат?

home Живот и стил

Колку килограми треба да има жена од 175 сантиметри- точна табела за секоја висина

Колку килограми треба да има жена од 175 сантиметри- точна табела за секоја висина

Идеалната тежина е онаа која е оптимална за вашето добро здравје, но сепак постојат одредени граници.

Постојат многубројни табели и калкулатори кои ќе ви одредат колку треба да тежите, но оваа табела е поинаква затоа што детално е осмислена од доктори и специјалисти.

Според неа не се пропагираат нездрави „манекенски“ пропорции, туку идеални килограми според повеќе фактори – градба на телото, возраст и висина.

Пронајдете си ги своите карактеристики и откријте колку сте близу до здравата тежина:

Парламентарни избори 2020