недела, 28. ноември 2021. Вести денес: 0
home Живот и стил

Кои се нормални вредности на крвен притисок според возраста и полот (ФОТО)

Кои се нормални вредности на крвен притисок според возраста и полот (ФОТО)

Еден од најраспространетите здравствени проблеми е зголемениот крвен притисок.

Проследен е со симптоми како лошо расположение, главоболки, несоница и други проблеми врзани со општото расположение и здравје.

Крвниот притисок може да варира повеќе пати во текот на еден ден, а нормалниот крвен притисок е индивидуален.

Ако ги прашате лекарите кој е нормалниот крвен притисок според возраста на пациентот и полот, табелата изгледа вака:

Коронавирус