четврток, 16. септември 2021. Вести денес: 63
home Живот и стил

Кога ќе исперете облека, правите голема грешка – дознајте каква и престанете за ваше добро

Кога ќе исперете облека, правите голема грешка – дознајте каква и престанете за ваше добро

Машината завршила со перење, а во тој момент обично правиме една многу погрешна работа.

Веднаш штом ги вадиме алиштата, вратата од машината ја затвораме.

Да, тоа е една ситница, но многу значи. Кога машината не работи, вратата од барабанот треба да биде отворена.

Еве зошто:

Ако ја затворите вратата на барабанот веднаш откако ќе заврши со перење, внатре оставаме влажен воздух- влага, која може да создаде мувла во машината и да ги шири бактериите на облеката при наредното перење.

Оставајќи ја вратата отворена на машината за перење и даваме шанса да „дише“ свеж воздух, и ги намалуваме шансите да се загади одвнатре.

Коронавирус