понеделник, 25. јануари 2021. Вести денес: 174
home Живот и стил

Кардиолозите откриваат: Ако не сакате да ви откажат белите дробови поради коронавирус, секој ден пијте го ова!

Кардиолозите откриваат: Ако не сакате да ви откажат белите дробови поради коронавирус, секој ден пијте го ова!

Кардиолозите даваат јасни насоки за борбата против коронавирус

Со оглед на тоа што повеќе луѓе умираат од кардиоваскуларни болести отколку од коронавирус, кардиолозите дадоа јасни насоки во борбата против вирусот.

„Тајната е во добрата превентива. Кога организмот ви е јак, кога има добар имунитет, тој може да се избори со сите вируси.

– Имаме податоци кои велат дека повеќе се умира од срце отколку од ковид. Тоа е така затоа што сме изложени на стрес и на намалено движење. Советуваме секое утро да вежбате лесна гимнастика, а потоа да шетате. Кога сте на отворено, извадете ја маската и дишете. Овозможете му на телото да добие кислород. Штом излезете надвор, длабоко вдишете, откриваат кардиолозите.

На прашањето како да ги вадиме маските кога експертите советуваат и на отворено да носиме маски, докторите одговараат:

– Тоа е глупост. Пропуст. Маската го спречува дотокот на кислород. Кога сте на отворено и кога се движете, спуштете ја маската, дозволете му на телото слободно да дише. Кога сте во затворено, носете маски. Истражувањата велат дека маските го спречуваат дотокот на кислород до мозокот, поради тоа децата ќе имаат намален ментален развој. Оние што се шетаат во природа, на планина, во шума, мораат да ја извадат маската и да дишат.

Ги советуваме сите додека трае короната да пијат витамин Ц, витамин Д и аспирин. Секој ден. Аспиринот е задолжителен и треба да се пие навечер. Тоа ќе го спречи колапсот на белите дробови кога и ако дојде до заразување со коронавирус. Па, ние кога оперираме луѓе, срцево болни, им даваме да пијат аспирин до крајот на својот живот!“

А како да ги спречиме менталните болести предизвикани од корона?

Нема причина за страв. Слушајте што ви говорат лекарите, погрижете се организмот да ви биде отпорен и здрав. Движете се и пијте витамини. Верувајте дека вашето тело ќе го совлада вирусот ако се заразите. Не зборувајте и не размислувајте само за коронавирусот, во животот постои и уметност, спорт…

Верувајте во медицината, бидејќи луѓето кои веруваат во лек и во излекување, побрзо и полесно оздравуваат од оние кои не веруваат. Ако постојано мислите дека ќе се разболите, дека ќе се заразите, до тоа и ќе дојде. Верувајте дека ќе го совладате вирусот. Движете се повеќе и водете сметка за превенцијата“, советуваат докторите.

Извор: УБАВИНА И ЗДРАВЈЕ

Коронавирус