четврток, 19. мај 2022. Вести денес: 196
home Живот и стил

Како да си помогнете кога е критично- едноставни вежби за да се ослободите од болката при ишијас

Како да си помогнете кога е критично- едноставни вежби за да се ослободите од болката при ишијас

Наместо лекови за смирување и болки пробајте ги овие вежби кои делуваат многу брзо и подобро.

Ишијадичниот нерв е најголемиот нерв во организмот. Тој започнува од долниот дел од грбот, се спушта низ двете нозе и го сочинуваат одделни нервни корени кои се разгрануваат во долниот дел од грбот.

Ишијасот не е болест туку медицинска состојба која кај лицата предизвикува константна болка во долниот дел од грбот и во нозете.
Болката предизвикана од ишијас се влошува кога лицата седат, се чувствува пецкање и врелина, слабост и неможност за нормално функционирање. Вежбајте ги овие вежби секојдневно, тие ќе ја елиминираат оваа непријатна состојба.

Коронавирус