петок, 24. септември 2021. Вести денес: 128
home Живот и стил

Како да ја перете облеката за време на пандемија?

Како да ја перете облеката за време на пандемија?

Ако ја перете облеката затоа што сте загрижени дека сте биле изложени на коронавирусот, следете ги овие едноставни совети:

-Не ја тресете облеката во затворен простор за да не го распрснете вирусот низ воздухот.

-Ставете ја облеката во машината за перење.

-Исперете ја облеката на највисока температура што е дозволена за тој тип на ткаенина.

-Испраната облека темелно исушете ја пред да ја спакувате или носите повторно.

Коронавирус