вторник, 20. октомври 2020. Вести денес: 11
home Живот и стил

Како да ги препознаете луѓето со добра душа?

Како да ги препознаете луѓето со добра душа?

Еднаш го прашав мојот учител како да препознаам добар човек, личност со добра душа, личност која е развиена на душевно ниво…

Што прави таа личност?

Што зборува?

Учителот ми одговори:

„Воопшто не е важно што зборува човек, ниту како ти изгледа. Главната работа е во атмосферата која се менува во неговото присуство. Тоа ти е најмноќниот доказ. Кога добрата личност ќе влезе во просторијата имаш чувство дека воздухот се променил, дека атмосферата е поубава, потопла, поудобна и тоа значи дека во просторијата влегла една добра душа, еден силен дух кој е во состојба да неутрализира сѐ останато. На сличен начин ќе ја препознаеш и лошата личност. Ако одеднаш ти е неудобно, ладно, расположението одеднаш ти се променува, знај дека во просторијата влегла негативна, но и моќна енергија на една таква личност.

Коронавирус