вторник, 26. октомври 2021. Вести денес: 230
home Живот и стил

Каде треба да ја поставите фигурата слон во домот?

Каде треба да ја поставите фигурата слон во домот?

Слон во близина на влезната врата привлекува среќа и сила за станарите, додека слонот во двор ја штити куќата од негативни влијанија.

Фигурната на слон во спалната соба претставува љубов меѓу двајца и го чува бракот, додека фигурата мајка слон со своите малечки го чува односот меѓу родителите и децата.

Паровите кои сакаат бебе треба да го стават слонот во спалната соба, но не заборавајте едно во детската соба за креативност и знаење.

За да привлечете пари и успех во работата фигурата слон со жаба или мајмун на врвот ставете ја на северната страна од куќата.

Слон со дигната сурла значи успех, а со спуштена долговечност.

Локални избори 2021