среда, 16. јуни 2021. Вести денес: 108
home Живот и стил

Јадете црвено овошје за да имате убава насмевка

Јадете црвено овошје за да имате убава насмевка

Истражувањата покажуваат дека за блескаво бела насмевка, потребно е да јадеме боровинки и друго црвено овошје и зеленчук.

Всушност, оваа храна содржи полифенол, супстанца која може да го спречи развојот на кариесот и создавањето на забен плак.

Полифенолите ги блокираат молекулите кои ја создаваат стрептококата, што е една од главните причини за појавата на кариесот.

ЕУРО 2020

Македонија