недела, 28. ноември 2021. Вести денес: 0
home Живот и стил

Ја чувате кујнската крпа на рачката од шпоретот? Еве зошто правите голема грешка

Ја чувате кујнската крпа на рачката од шпоретот? Еве зошто правите голема грешка

Многу луѓе имаат навика кујнската крпа да ја чуваат на рачката од рерната.

Оваа постапка е многу погрешна. Причината е едноставна, рачката е едно од највалканите места кои содржи многу бактерии.

Колку и да ја чистите рачката, бактерии секогаш ќе има. Бактерии кои не може да се видат со голо око.

Доколку вашата крпа стои постојано на рачката од шпоретот правите грешка. Вашата крпа ги собира бактериите, па потоа ги пренесувате на садовите за готвење и јадење.

Коронавирус