сабота, 21. мај 2022. Вести денес: 0
home Живот и стил

Истражување: На мажите ваквите жени им се најпривлечни и ќе им се допаднат на прв поглед

Истражување: На мажите ваквите жени им се најпривлечни и ќе им се допаднат на прв поглед

По оценување на девојки кои што им биле прикажани на фотографии, мажите откриле што им се допаѓа и какви жени им се најпривлечни.

Секоја жена сака да остави што подобар впечаток кога сака да освои некој маж кој што ѝ се допаѓа.

Научниците откриле што најмногу ги привлекува мажите на прв поглед кај жените.

Неодамна спроведеното истражување настојувало да дојде до одговор – што точно ги привлекува мажите.

За да стигнат до резултатите, научниците на група мажи им покажале фотографии од различни жени, а тие требало да оценат колку девојките им се привлечни.

Ранливите и кревки жени, како на пример оние со понизок раст и слаба фигура на тело, мажите не ги сметале за привлечни.

Од друга страна, психичката ранливост ги навела како посакувани, односно жените кои што се однесуваат детинесто и помалку глупаво, добиле навистина високи оценки.

Жените кои што делувале интелигентно, моќно и полни со самодоверба добиле многу ниски оценки.

Кога научниците ги прашале испитаниците за можноста за сериозна врска со детинестите и помалку интелигентните жени, интересирањето за истите значително опаднало.

Значи, може да се дојде до заклучок дека процентот на моменталната ранливост на жената е клучна за активирање на психолошкиот механизам кај мажот поврзан со привлечноста.

Коронавирус