понеделник, 26. октомври 2020. Вести денес: 90
home Живот и стил

Истражувањата покажаа дека мажите страдаат по бившите многу повеќе од жените (а особено за првата љубов)!

Истражувањата покажаа дека мажите страдаат по бившите многу повеќе од жените (а особено за првата љубов)!

Истата студија открива дека жарот на првата љубов тлее многу повеќе кај машкиот пол – 14 проценти од испитаниците всушност стапиле во контакт со првата љубов за да се обидат да ја оживеат страста. Покрај тоа, еден од шест момци одржува редовен контакт со поранешните партнерки.

Жените сакаат да се вратат кај бившите многу поретко, открива истражувањето, но четири од десет испитани жени се надеваат дека нивното поранешно момче ќе им се врати. Двата пола најчесто ги користат социјалните мрежи за да воспостават контакт со бившите.

Коронавирус