сабота, 8. август 2020. Вести денес: 24
home Живот и стил

Исполнетите луѓе никогаш не ги прават овие работи

Исполнетите луѓе никогаш не ги прават овие работи

Понекогаш, изгледа како да го трошиме времето трчајќи по нешта кои веруваме дека ќе ни помогнат да се чувствуваме подобро. Но, тоа воопшто не ни помогнало. Стравот, каењето и потребата да се биде совршен се дел од тоа. Тие се оние работи кои се случуваат кога мислиме дека немаме доволно, или пак дека не сме доволни.

Но, исполнетите луѓе функционираат на различен начин. Тие немаат ум за темните сили кои прават да се чувствуваме како да не сме постигнале доволно, туку се фокусирани на нештата кои ги имаат.

Тие никогаш не ги прават овие работи.

Култот на зафатеност

За да бидете исполнети, треба да сфатите како да најдете значење. Култот на зафатеност постои кај луѓе кои сметаат дека постојано мора да се случува нешто што треба да прават. Исполнетите луѓе знаат дека постојаната зафатеност не значи и вистинска вредност.

Водење по нечија туѓа дефиниција за успех

Исполнетите луѓе сфаќаат дека успехот е различен за сите луѓе. Тие не се водат од нечија дефиниција за успех, туку креираат своја. Нешто што ги прави среќни и исполнети и што е нивна верзија на успех, а не нечија друга.

Постојано каење за минатото

По дефиниција, да се биде исполнет значи да не се чувствува каење за минатото. Луѓето кои се исполнети и среќни не се враќаат постојано на нивниот живот, размислувајќи за тоа како би можело да биде кога би било. Наместо тоа, тие се фокусирани на работите на коишто можат да влијаат во овој момент и како тие би се рефлектирале во иднина.

Постојана грижа за тоа што мислат другите за вас

Не можеме целосно да го исклучиме мислењето на другите луѓе од нашиот живот, но постојаната грижа за тоа што мислат тие за нас, не ни носи ништо добро. Исполнетите луѓе се сигурни во себе и не се грижат премногу за тоа како другите луѓе ќе ги сфатат работите кои ги прават.

Драма

Неисполнетите луѓе трошат многу време на непотребна драма. Но, оние кои се исполнети ја забележуваат драмата, ја прифаќаат и продолжуваат понатаму.

Коронавирус