недела, 2. октомври 2022. Вести денес: 0
home Живот и стил

Едвај преживеа по страшна несреќа, а потоа донесе одлука да живее на ваков начин (ГАЛЕРИЈА)

Додека бил во болница и лежел на болничките кревети, тој сфатил дека тоа што му се случило било најдобрата работа која некогаш му се случила. Зошто? Тој вели дека на овој начин сфатил дека животот е многу краток и прекрасен и дека секој ден треба да го живее како да му е последен. 
Едвај преживеа по страшна несреќа, а потоа донесе одлука да живее на ваков начин (ГАЛЕРИЈА)

На крајот од 2016 година, Џејкоб Лаукаитис доживеал несреќа, бил удрен од пијан шофер во Тајланд и завршил на 4 часовна пластична операција која чинела повеќе од 10.000 долари и му го спасила животот.

Откако му се случила оваа “среќа во несреќа“, Џејкоб одлучил 2017 година да му биде најдобрата година.

Додека бил во болница и лежел на болничките кревети, тој сфатил дека тоа што му се случило било најдобрата работа која некогаш му се случила. Зошто? Тој вели дека на овој начин сфатил дека животот е многу краток и прекрасен и дека секој ден треба да го живее како да му е последен.

Откако ја напуштил болницата, тој се осигурал 2017 година да биде “таа” година. Одлучил секој ден да го живее животот, да биде спонтан, да патува и максимално да ужива.

Мислата дека во животот треба да се ужива и максимално да се искористи се покажа сосема вистинита со оглед на непредвидливите работи кои животот може да ни ги донесе.

Коронавирус