понеделник, 26. септември 2022. Вести денес: 110
home Живот и стил

Едноставна, но ефикасна техника: Само со помош на рацете смирете го телото

Едноставна, но ефикасна техника: Само со помош на рацете смирете го телото

Ова е јапонска техника за балансирање на емоциите и смирување на телото на еден брз и достапен начин.

Погледнете ја подобро сликата погоре: Се што треба да направите е да го држите прстот на едната рака во текот на една минута, а потоа да ја повторите истата постапка и со другата рака. Секој прст од раката ви одговара за различни емоции.

Палецот – Мачнина

Показалец – Страв

Среден прст – Гнев

Домалиот прст – Тага

Мал прст – Напор

Треба да знаете, дека должината на вежбата е целосно зависи од емоционалната состојба на секој поединец.

Коронавирус