четврток, 9. декември 2021. Вести денес: 23
home Живот и стил

Дојдоа жештините: Сите ги правите овие грешки за да се разладите, мора да престанете со тоа

Дојдоа жештините: Сите ги правите овие грешки за да се разладите, мора да престанете со тоа

Обидувајќи се на брзина да се разладат, луѓето прават голема грешка, па наместо на нивното тело да му биде попријатно, станува полошо.

Голема грешка е за време на големите горештини да се пие студена вода или сокови со многу мраз, бидејќи тогаш на течноста и е потребно повеќе време да се рашири низ телото и да го хидрира.

Поради тоа, идеално е за време на летото да се пие вода на собна температура, бидејќи така телото најбрзо ќе има корист од неа.

Водата е секогаш подобар избор од соковите.

Исто така, иако можеби е тешко да се замисли, добро е да се пие и топол чај, но само кога надвор воздухот е сув, не влажен.

Коронавирус