четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 88
Во живо

Прес-конференција на Мицкоски

home Живот и стил

Денеска е Св. апостол Карп

Денеска е Св. апостол Карп

Овој апостол беше еден од 70-мината што Христос ги избра непосредно за свои апостоли покрај 12-те први апостоли.

Неговиот живот беше тесно врзан за апостолот Павле.

Бил епископ на македонскиот град Бер, но проповедал и на островот Крит. Пострадал од Евреите.

Коронавирус