понеделник, 21. септември 2020. Вести денес: 79
home Живот и стил

Децата родени во месец август се посебни, дознајте зошто!

Децата родени во месец август се посебни, дознајте зошто!

Децата родени во август се или Лавови или Девици според хороскопот. Лесно е да ги засакаш, имаат многу цврсти карактерни особини. Предодредени се за ведрина.

Во продолжение погледите ги причините поради кои сите што се родени во август се толку посебни:

Се раѓаат поголеми

Статистички гледано, децата родени во лето имаат поголема тежина кога се раѓаат, од оние кои се раѓаат во останатите годишни времиња. Поголемата тежина краткорочно и долгорочно се поврзува со доброто здравје на детето.

Тие се поголеми од своите врсници

Истото истражување открива дека летните деца исто така растат повеќе од нивните врсници родени во друго годинишно време.

Ги следи среќа

Истражувањето кое е направено одамна открило дека пролетните и летните деца, а особено оние родени во април и август – имаат многу повеќе среќа од децата родени помеѓу септември и февруари.

Тие се позитивни

Според истражувањата, децата кои слават роденден во летните месеци, имаат позитивен став кон животот. Тоа би можело да се поврзе со нивниот темперамент.

Коронавирус