недела, 2. октомври 2022. Вести денес: 50
home Живот и стил

Дали сте знаеле? Овие очи се многу ретки, а луѓето кои ги имаат се многу енергични и креативни!

Дали сте знаеле? Овие очи се многу ретки, а луѓето кои ги имаат се многу енергични и креативни!

Бојата на очите се одредува според количината и дистрибуцијата на меланинскиот пигмент, а бојата на очите отсекогаш била поврзана со личноста на единката.

Помалку од 2 проценти од населението има зелени очи. Тоа е боја на очите што може да ги менува боите во зависност од расположението, времето и начинот на облекување.

Понекогаш тие можат да бидат скоро сини, понекогаш сиви, а понекогаш и смарагдно зелени.

Единствената боја на очите што е подеднакво тешко да се најде се златни очи.

Луѓето со зелени очи се многу енергични и креативни. Тие сакаат авантури и го прифаќаат секој предизвик што ќе им се најде.

Коронавирус