понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 168
home Живот и стил

Дали сте знаеле дека постојат два типа на пениси

Дали сте знаеле дека постојат два типа на пениси

Моментот на возбуда кај мажите го открива видот на пенисот, а постојат два типа. Ако пенисот при сексуална возбудаповеќекратно се зголеми, станува збор за „растечки“ пенис. Го имаат 80 отсто од мажите, а може да биде двојно подолг и подебел, кога при возбуда се полни со крв.

Но, ако пенисот остане во иста големина и во ерекција, тоа е т.н „меснат“ пенис. Го имаат околу 20 отсто од мажите, но и без ерекција е прилично голем. Во ерекција се зголемува малку, односно се пумпа малку крв при возбуда.

Дали мажот ќе има еден или друг тип на пенис зависи од генетската предиспозиција.

Коронавирус