четврток, 16. септември 2021. Вести денес: 157
home Живот и стил

ЧУДО ОД АПЧЕ: На кој начин помага медицинскиот јаглен?

ЧУДО ОД АПЧЕ: На кој начин помага медицинскиот јаглен?

Медицинскиот јаглен апсорбира речиси сè што сте примиле во желудникот или цревата.

Неселективно за себе врзува голем број органски и неоргански отрови, дури над 60% од присутните токсини, микроорганизми и лекови.

Истовремено сам себе не се ресорбира и не оди во метаболизмот бидејќи заедно со врзаните отрови се исфрла од организмот.

Овој јаглен е сосема безопасен и нема нус појави. Може да го користат и деца.

Активниот јаглен може да се користи при обилни оброци кои го отежнуваат варењето на храната.

Меѓутоа бидејќи активниот јаглен врзува речиси сè, дури и хранливите материи и витамините на кои ќе наиде, не се препорачува за долготрајна употреба.

Тој е “итна помош“ во време на стомачен вирус.

Коронавирус