среда, 31. мај 2023. Вести денес: 97
home Живот и стил

Четири индијански принципи: Никој не влегува случајно во нашиот живот

Четири индијански принципи: Никој не влегува случајно во нашиот живот

Ова се 4-те индијански принципи кои ќе ви помогнат во животот.

Прв принцип: Никој не влегува случајно во нашиот живот

Сите оние кои нѐ опкружуваат претставуваат нешто, без оглед на тоа дали треба да нѐ научат на нешто или да ни помогнат да ја поправиме моменталната ситуација.

Втор принцип: Што и да се случило, тоа е единствената работа која можела да се случи

Ништо, апсолутно ништо од она што сме го доживеале не можело да биде поинаку. Дури и најмалите детали. Немојте да велите: „Ах, да постапев поинаку, сега ситуацијата ќе беше поинаква.“ Не. Она што се случило било единственото нешто што можело да се случи и се случило за да ја научиме лекцијата и да се придвижиме напред. Секоја ситуација во животот во која се наоѓаме е совршена, дури и кога ѝ пркоси на нашето разбирање и кога го предизвикуваа нашето его.

Трет принцип: Секој момент во кој нешто започнува е прав момент

Сѐ започнува во вистинскиот момент, ниту прерано, ниту предоцна. Кога сме подготвени за тоа, за нешто ново во нашиот живот, тогаш тоа е тука, подготвено да започне.

Четврт и последен принцип: Она што завршило, завршено е

Тоа е толку едноставно! Кога нешто ќе заврши, тоа му помага на нашиот развој. Затоа, збогатени со претходното искуство, подобро е да се опуштиме и да чекориме напред. Воопшто не е случајно тоа што вие токму во овој момент го читате ова. Ако овие зборови ве допреа, тоа е затоа што ова сознание ви било потребно и сте сфатиле дека ниту една снегулка не може да падне на погрешно место.