вторник, 7. февруари 2023. Вести денес: 0
АКТУЕЛНО

Најнов биланс: Во земјотресите во Турција и Сирија загинале повеќе од 3.000 луѓе, најмалку 15.500 повредени

home Живот и стил

Буковски за жените: Еднаш жена се сврти ли против тебе…

Буковски за жените: Еднаш жена се сврти ли против тебе…

Големиот Чарлс Буковски со своето дело инспирира безброј луѓе низ целиот свет. Неговите цитати се пренесуваат и ги делат милиони луѓе. Тој ги сакаше жените, алкохолот и цигарите. И тоа беше дефинирано во писмена форма. Но, дефинитивно неговата љубов кон жените и цинизмот се негови две најомилени работи.

„Таа е луда, но таа е магична, во нејзиниот оган нема лага”

„Она што го сака жената е реакција. Она што човекот го сака е само жена”.

„Се вљубив повторно, и повторно бев изгубен”.

„Малку се убавите жени кои јавно ќе покажат дека му припаѓаат на некого”.

„Секоја жена е различна, и тие се колективно најдобри и најлоши – и магијата и трагедијата, сепак – драго ми е што постојат”.

„Додека мажите гледаат фудбал, пијат пиво или играат табла, жените се оние кои размислуваат за нас, се фокусираат, учат и решаваат: дали да не прифатат, отфрлат, да не заменат, да не убијат или да нè напуштат. ”

„Сепак, жените – добрите жени – ме плашеа, бидејќи тие на крај ја сакаат својата душа, а јас сакав да го задржам она што останало од мојата”.

„Сепак, од време на време на човек му треба жена – дури и да си докаже дека може да си најде себеси таква”.

„Дури и ако сте во право илјада пати, што е поентата ако вашата жена плаче.”

„Еднаш жена се сврти ли против тебе … само заборави”

„Секој може да ја следи модата, но уметноста бара дисциплина“.