вторник, 31. јануари 2023. Вести денес: 0
home Живот и стил

Бидете искрени и одговорете: Што би избрале вие – здрава храна или здрава врска?

Бидете искрени и одговорете: Што би избрале вие – здрава храна или здрава врска?

Дали е можно 61% од жените да сметаат дека добрата храна е поважна од љубовта?

Сепак изгледа дека е можно. За 61% од Американките здравото тело е поважно од здравата врска.

Акцентот е ставен на природните состојки при што здравата храна стана број еден приоритет за многу жени.

Значи, на врвот на листата се најде барањето да имаат пристап до здрава храна, да имаат убава облека, добра заштеда и здрав емоционален однос, покажува таа студија.

70% од жените се согласуваат дека подобро е нивните деца здраво да се хранат, отколку да добијат висока оцена во училиште.

60% од жените кажуваат дека здравата исхрана е поважна од здравата финансиска заштеда.

Кога станува збор за облеката, 83% од жените се изјасниле дека подобро е да имаат здраво тело, отколку убава гардероба.

Денешните жени придаваат поголемо значење на здравјето и му даваат предност во однос на се останато.