среда, 28. јули 2021. Вести денес: 112
home Живот и стил

Бабата е бремена со внуче ,за да и помогне на неплодната ќерка (ФОТО)

Бабата е бремена со внуче ,за да и помогне на неплодната ќерка (ФОТО)

Неплодноста влијае на околу 6% од мажените жени во САД, а една жена доби необична помош откако нејзината 51-годишна мајка се согласила да го носи своето внуче.

Џули Ловинг одлучила да биде сурогат мајка на детето на нејзината ќерка Брана Локвуд, откако таа не успеала да остане бремена. “Тоа е бременост од учебник. Сè оди совршено”, изјави Ловинг за Today Parents.

Експертот за плодност на Брана, др. Брајан Каплан рече дека повеќето Американки не можат да си дозволат гестациски носач затоа што тоа може да чини повеќе од 100.000 долари.

Кога Локвуд прв пат разговарала со нејзината мајка за своите проблеми со плодноста, таа веднаш се понудила да го роди нејзиното дете, но таа одбила. „Знаев дека само сака да помогне, но постојано велев дека не сакам“, изјави Локвуд.

Локвуд тогаш ја однела нејзината мајка на состанок со Др. Капелан, кога нејзиниот сопруг не можел да присуствува и и рече да не ја спомнува можноста дека носи дете. Сепак, на крајот од состанокот, Ловинг му кажала на докторот дека сака да го носи бебето на нејзината ќерка.

Д-р Каплан тогаш изразил загриженост за нејзините години. „Обично гестацискиот превозник треба да биде под 40-годишна возраст, но во медицината мора да гледате на работите индивидуално и да ги персонализирате“, рече тој.

 

View this post on Instagram

 

Loneliness is a really obscure concept when you think about it. It’s a heavy, palpable weight, yet invisible to the rest of the world. It’s a feeling that became an everyday part of my life with infertility, almost like another person in my life. You can’t explain the emptiness and isolation you feel. Struggling with infertility was like waking up every day knowing that despite your best efforts to create sunshine, the day would bring rain. Although i’m overjoyed by my mom’s pregnancy, these feelings of isolation like to creep back in, and more than ever I’ve wanted to find others who can guide or give me advice. I recently discovered the @peanut app and it’s exactly what I’ve always been looking for. It’s a place where you can connect, chat, ask advice, and lean on others who are trying to conceive, pregnant, or already a mom. The best advice I’ve been given is straight from other women who have already walked this path. My favorite thing on @peanut is the groups, I recently joined some for people struggling with infertility and some for surrogacy experiences where we chat and vent about the ups and down of our journeys. Joining @peanut gave me some resemblance of hope and a break from my loneliness, it’s such an important tool. I encourage any moms, moms-to-be or those trying to conceive to join this community! #peanutapp #ad #surrogacyjourney #surrogategrandma #ivfjourney #surrogacyislove #mommyinfluencer #instagood #momsofinstagram #infertilityawareness #infertilitysupport #surrogacyannouncement #pregnancyjourney #ivfpregnancy #surrogatepregnancy

A post shared by Breanna Lockwood (@ivf.surrogacy.diary) on

Тогаш тој решил да разговара со своите колеги за идејата Ловинг да го носи бебето. Тој вели дека разговарале за сите потенцијални опасности и сите се согласиле дека станува збор за единствена ситуација. „Ова не е нешто што би им советувал на луѓето. Ова беше апсолутно исклучително“, заклучил докторот.

Ловинг веќе е во 36-та недела од бременоста и го споделува своето необично патување како „сурогат баба“, како што самата се опиша, со својата ќерка на социјалните мрежи. Сепак, тие велат дека не секој ги разбира.

-Би рекла дека 90% од реакциите што ги добивам се прекрасни и фантастични, но ги има и оние 10% од интернет-троловите што имаат одвратни работи да кажат за секој што ќе го видат на интернет, вели Локвуд.

-Мислам дека многу од тоа произлегуваат од недостаток на образование каде што тие не разбираат што е тоа ИВГ или што е сурогат, или мислат дека моето бебе ќе ми биде сестра, рече таа.

Но, и покрај тоа, вели дека не се грижат за тролови, само се радува на девојчето. “Јас сум многу подготвена. Пресреќни сме што ова можеше да ни се случи”.

Коронавирус