вторник, 28. март 2023. Вести денес: 118
home Живот и стил

Родители, гледајте го ова: Видео кое го заобиколи светот, да се подигне свеста против злоупотреба на децата!

Родители, гледајте го ова: Видео кое го заобиколи светот, да се подигне свеста против злоупотреба на децата!

Целта на данските студенти од задачата која што ја добиле била да направат видео запис за подигнување на свеста кај луѓето за семејното злоставување и злоупотребата на децата ширум светот.

Зад ваквиот проект стои невладина организација за борба против насилството кај децата и сопружниците „Bryd Tavsheden“ koja постои од 2002 година, а нивната цел е да им се помогне на децата и младите жртви на психичко и физичко насилство во врските или семејството, а видеото со брзина на светлината го заобиколи светот.

Во видео записот станува збор за животната приказна на едно момче кое е погодено од кавгите, насилството и малтретирањето во семејството, но сепак става среќна маска додека оди излегува од дома. Во моментот кога на крајот од денот се враќа дома и ја симнува маската ја дознаваме страшната вистината за неговите чувства. Факт е дека не знаеме кој каква маска носи во текот на денот и што сè се крие зад секоја насмевка кај секој поединечно.

loading...