сабота, 16. јануари 2021. Вести денес: 50
home Живот и стил

Ако ви се плаче-исплачете се: Какви се луѓето кои не ги кријат солзите?

Ако ви се плаче-исплачете се: Какви се луѓето кои не ги кријат солзите?

Според експертите, плачењето е здраво, а оние кои често плачат се посебни.

Затоа следниот пат кога ќе почувствувате дека ви се плаче, сетете се на следниве неколку работи.

Плачењето го намалува стресот:

-Ако сте личност која често плаче, тоа значи дека лесно се ослободувате од стресот, и полесно се справувате со тешките ситуации во животот. Откако ќе се исплачетесе ќе ви олесни.

Солзите се разликуваат,еве како:

Плачењето е исто така доказ дека не се плашиш од сопствените чувства, и езанк дека ја прифаќаш реалноста .Тоа е знак дека сте силна личност и дека ги гледате работите какви што се. Плачењето покажува и дека имате здраво срце и мозок.

Солзите покажуваат и колку сте храбри. Оние кои плачат, важна им е нивната судбина и чувства а не што мислат другите.

Плачењето служи и какопроцес за прифаќање на на чувствата или дел од процесот на адаптирање на нови чувства и случувања.

Коронавирус