понеделник, 26. септември 2022. Вести денес: 131
home Живот и стил

Ако ви е тешко – исплачете се: Тоа не е слабост!

Ако ви е тешко – исплачете се: Тоа не е слабост!

Кога бевме деца беше сосема нормално да се исплачеме ако чувствуваме физичка болка, тага, страв или некоја друга негативна емоција.

Зошто тогаш често веруваме дека  најлошото и најнезрелото нешто што можеме да го направиме да плачеме кога ни е тешко?

Повеќето од нас се воспитани дека тоа е покажување слабост и неподготвеност да се соочиме со проблемите.

Но, тоа е далеку од вистината. Не само што е во ред да си се исплачете, туку плачењето исто така е корисно за вашето ментално здравје.

Коронавирус