недела, 25. октомври 2020. Вести денес: 98
home Живот и стил

Ако сте решиле да одите по патот на промените, не се вртете назад!

Ако сте решиле да одите по патот на промените, не се вртете назад!

Ако веќе сте одлучиле да тргнете во нов правец, не се вртете назад. Не застанувајте и не гледајте наоколу. Не го успорувајте темпото.

Игнорирајте ги сите сомнежи кои ве грижат и занемарете ги туѓите коментари. Само продолжете да одите и држете го фокусот кон целта. Без да трошите енергија наоколу. Само гледајте кон целта, сѐ останато е неважно.

Сето она што со намера сте го оставиле зад себе, таму е со причина и таму треба да остане. Затоа, не дозволувајте да ве влече назад. Само гледајте напред и одете напред, без оглед на сѐ!

Не ви е местото таму назад. Ако било, тогаш ќе ви било добро, ќе сте биле среќни и задоволни и воопшто не би размислувале за нешто друго.

Затоа, не се колебајте. И не се сомневајте во својата одлука.

Да, непознатото понекогаш е страшно, но полошо е да бидете на познат терен кој не ви одговара. А непознатото дава многу нови можности, па затоа фокусирајте се на најдоброто можно сценарио.

И потоа честитајте си. На храброста, на истрајноста, на страста за животот и промената која ја чувствувате. Вдишете го длабоко мирисот на нови победи кои веќе се видливи на хоризонтот. Насмевнете ѝ се на вашата душа. И уживајте во тоа чувство.

А потоа побрзајте кон најубавата зора на вашиот живот, која е далеку од мракот на сопствениот страв!

Коронавирус