вторник, 13. септември 2022. Вести денес: 69
home Живот и стил

Ако по вакцинирање ги имате овие симптоми – веднаш побарајте помош од доктор

Ако по вакцинирање ги имате овие симптоми – веднаш побарајте помош од доктор

Лекарите препорачуваат вакцинираните лица да побараат медицинска помош доколку по примената вакцина добијат симптоми како што се недостиг на здив, болка во градите, отекување на нозете и постојана болка во абдоменот.

Покрај тоа, сите лица кои развиваат невролошки симптоми по вакцинирањето, вклучително и силни или постојани главоболки и заматен вид, како и оние кои неколку дена по инјектирањето развиваат модринки или црвенкасти дамки (петехии) далеку од местото на примената вакцината, мора веднаш да побараат медицинска помош.

Коронавирус