петок, 17. септември 2021. Вести денес: 99
home Живот и стил

Ако мажената жена изгледа добро, и покрај нејзината возраст: Еве кој е заслужен за тоа!

Ако мажената жена изгледа добро, и покрај нејзината возраст: Еве кој е заслужен за тоа!

Ако мажената жена изгледа добро и покрај нејзината возраст, морате да му дадете признание и да му подадете рака и на нејзиниот сопруг. Погледнете го гордо во очи. Тоа делумно е и негова заслуга.

Со тоа што тој не ѝ приредувал непријатни ситуации, не ѝ ги наметнувал неговите обврски, не ја обвинувал, не ја критикувал, не повишувал тон и не употребувал груби зборови, направил таа да се чувствува посреќно.

Ја прегрнувал, ја бакнувал и ѝ пружал љубов. И давал комплименти и пофалби. Ја штител од опасности. Ја тешел, кога била загрижена. И благодарение на неговото добро однесување, тој има убавица покрај себе.

Во 40-тите години на жената тоа е најочигледно! Сопругата на пристојниот маж е убава, елегантна и спокојна. Таа седи и се насмевнува, или работи нешто со задоволство. Или едноставно се шета со сопругот за рака навечер, а сите останати мажи му завидуваат. Тие помислуваат: „Зошто мојата сопруга не изгледа вака?“.

Покрај секоја мажена, возрасна убавица, стои тој на кој таа му подава рака – нејзиниот сопруг.

Се разбира, има и убави дами кои се сами, а веројатно има и жени кои се во несреќен брак, кои сепак успеале да ја сочуваат убавината и достоинството. Но, тие сепак се ретки.

Мора да ја негувате љубовта кон вашата сопруга уште од почетокот од бракот и тогаш сигурно ќе имате убава и паметна жена покрај себе. И сите ќе речат: „Тој имал среќа да ја има оваа жена покрај себе!“.

Можеби и имал среќа, но тоа е заслуга и на мудриот и добар сопруг. Изгледот на жената многу зависи од неговото однесување кон неа. Со добри зборови, жените сјаат и се подмладуваат од убавите зборови, а од силните прегратки стануваат неодоливи. Бакнежите, пак, ги прават уште поубави и подобри…

Изгледот на жената секогаш може да укаже и на тоа каков сопруг таа има покрај себе, таков кој ѝ пружа љубов и поддршка или ја навредува и омаловажува.

Сакајте ги вашите сопруги, затоа што има една американска поговорка која вели: „Happy wife – happy life!“ („Среќна сопруга – среќен брак!“).

извор: Кафепауза

Коронавирус