четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 175
home Живот и стил

Ако ги правите овие работи, сами сте виновни за сите пропаднати врски

Ако ги правите овие работи, сами сте виновни за сите пропаднати врски

Можеби не сте виновни за прекинот на секоја врска досега, но доколку не можете да одржите здрава и нормална врска со партнерот, можеби правите работи за кои сè уште не сте свесни.

Во продолжение, еве пет работи кои можат да и наштетат на вашата врска.

Секогаш мора да сте во право

Вам тоа ви делува како правилна работа бидејќи како по некоја случајност секогаш сте во право, но повеќето луѓе го сметаат ваквото однесување за напорно, посебно доколку не знаете да признаете пораз.

Пробувате да контролирате сè

Да се има контрола над одредена ситуација е нешто што сите го посакуваме, но доколку вашето контролирање ги преминува границите, партнерот нема да сака да остане покрај вас, барем не на долг рок.

Се повлекувате во себе

Сите добро знаеме дека проблемите се решаваат само преку разговор и искрена комуникација. Доколку имате навика при секој настанат проблем да се повлекувате во себе и да чекате тоа да пројде, оставате впечаток на некој кој всушност не се грижи и не сака да го реши проблемот.

Никогаш не заборавате

Доколку некој ненамерно ве повреди, вие инсистирате да му вратите со иста мера. Понекогаш луѓето прават грешки, затоа научете да простувате.

Преискрени сте

Искреноста е одлична особина, но доколку кажувате сè што мислите без никаков филтер, само прашање на време е кога вашиот партнер ќе се почувствува навредено. Детската искреност не им прилега на возрасните луѓе, затоа размислете пред да кажете нешто за кое ќе биде предоцна.

Коронавирус